Hem, a ja wszystkich zaskoczę i wyskoczę z zupełnie innej beczki. Bo chodzi mi o to że redże (które coś tam z rockiem może i ma wspólnego) jest, a jazzu, z którego ów gatunek się wywodzi, nie ma w ogóle. Więc proponuję stworzenie owego działu, mam trochę rzeczy, które mógłbym uploadować (zwłaszcza free/noise jazz i jazzrock) i liczę też na to, że wykażą sie również inni, bo jazzu w sieci za dużo nie ma, a jest wiele płyt, które chcialbym poznać. I uważam, ze powinien być dział "nowości", gdzie będą debiutanckie albumy nowych kapel (powiedzmy wydane do roku wstecz, potem już przenoszone normalnie do linkowni).
A czego słucham? W sumie o jazzie już napisałem, choć to nie jest moje główne zainteresowanie. Dużo punku (choć ostatnio już nie tak namiętnie), grunge, czasem coś metalowego. Oprócz tego Kaczmarski, którego teksty są nie do przebicia i trochę muzyki klasycznej. A wykonawcami: John Zorn, the White Stripes, Led Zeppelin, Flobots, Dead Kennedys, Dezerter, Moja Adrenalina, CKOD, Homo Twist, Świetliki, Pogodno, Kult/knż. Tak z grubsza.
__________________ |